注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Puki◎Can Said...

Yesterday is history,tomorrow is mystery

 
 
 

日志

 
 
关于我

源作坊之坊犬,守門用。 冷門CP症候群 光亮本命,亞神至上,兄弟最高,不可逆~! 心頭好:釘宮理惠 人生信條:絕不可糟蹋糧食!!

网易考拉推荐

爛Gag人生  

2008-09-30 20:51:20|  分类: 雜錦罐 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

1.隆胸兩邊隆哂要一萬,但隆一邊只需三千,估一四字成語

Ans:一波三折

 

2.話說有架飛機比人騎劫,d乘客會對劫機者講d咩呢?估一手機品牌

Ans:Nokia(落機呀~)

 

3.補時贏波,估一汽車品牌

Ans:保時捷

 

4.話說有間名牌鋪頭一折大減價,有個女人走左入去掃貨,但佢買完出黎之後就死左

佢究竟點死?

Ans:抵死

 

5.點解BB唔識笑?

Ans:因為可以笑的話,不會哭

 

6.拉乜野可以學到野?

Ans:Library

 

7.鍵盤入面邊個掣最靚仔?

Ans:F4

 

8.L訓低左會變成咩?

Ans:Aeroplane(L平)

 

9.咩毛最普通?

Ans:Normal

 

10.點解晌船上唔可以講笑話?

Ans:因為個海聽到會笑,咁就會引起海潚

 

11.小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,點解?

Ans:因為自作業,不可活

 

12.天空之城,估香港一地方名

Ans:堅尼(離)地城

 

13.麥當勞叔叔個頭,估一國家名

Ans:緬甸(免電)

 

14.邊兩個英文字母最難教?

Ans:C、E,因為EC難教(伊斯兰教)

 

15.學生最怕乜野魚?

Ans:東星班(Don’t升班)

 

16.乜野豬得一隻腳?

Ans:珍寶珠

 

17.魚無腳,蟹無翼,咁蝦無咩?

Ans:太郎(哈姆太郎)

 

18.魚蛋粉入面有魚蛋,咩粉入面有雪糕?

Ans:Seven

 

19.有乜野唔可以擺入雪櫃?

Ans:秘密,因為不能說的秘密

 

20.承上題,邊個電視藝人唔梳得頭?

Ans:朱咪咪,因為不能梳的咪咪(不能說的秘密同普通話讀)

 

21.菠蘿係黃色,咁咩蘿係綠色?

Ans:Keroro

 

22.麥兜自己沖涼,估一近代文學作家名

Ans:朱自清

 

23.英文有廿六個英文字母,當E同T走左之後,會剩低幾多個英文字母?

Ans:21個,因為ET搭UFO走左

 

24.恐怖分子下面係乜野?

Ans:恐怖分母

 

25.承上題,咁中間係乜野?

Ans:恐怖分線

 

26.足球姓祝,籃球姓藍,咁柔道姓咩?

Ans:姓誕,因為又到聖誕,又到聖誕~

 

27.大口仔搽紅唇膏,估一英文生字

Ans:Direction(大red唇)

 

28.六減二幾時等於零?

Ans:做六既手勢果時

 

29.有怪獸入侵地球,我地應該點做?

Ans:唱進行曲(超人的主題曲歌詞:這進行曲,一高奏,妖怪便逃走~)

 

30.恭喜發財,估一國家名

Ans:比利時(比利是)

 

31.NDS同PSP對打,邊個會贏?

Ans:NDS,因為NDS係屈機(摺機)的

 

32.點解撩耳仔會好開心呢?

Ans:因為Happy New Year~

 

33.冬甩個爸爸係邊個?

Ans:多啦A夢(片尾曲:冬甩個爸爸,冬甩個爸爸,多啦A夢)

 

34.晌多啦A夢入面,邊個人大個左會做醫生?

Ans:小夫

 

35.晌多啦A夢入面,老師病左會傳染比邊個?

Ans:大雄,因為野比大雄

 

36.承上題,佢最先傳染比邊個?(唔係多啦A夢人物)

Ans:小新,因為野原新之助

 

37.多啦A夢姓咩?

Ans:吳(片頭曲:多啦A夢唔~)

 

38.點解多啦A夢成日話睇唔到野?

Ans:因為佢伸手不見五指

 

39.點解呢個世界上有東京、南京、北京但無西京?

Ans:因為西經比唐三藏拎左

 

40.Hello Kitty見到Dear Daniel塊面上有個交叉,點解Kitty會打Daniel一巴?

Ans:因為個交叉係Miffy個口

 

41.地球爆左, 咁要走去邊度?

Ans:地球既右邊

 

42.咩動物識打桌球?

Ans:鷹,因為鷹識桌球

 

43.九加四幾時等於一?

Ans:睇時針吧

 

44.一個中文字,分起來會很爽,合起來會很痛,猜動詞(18+)

Ans:咬

 

45.廣東出冬瓜,廣南出南瓜,廣西出西瓜,咁廣北會出咩?

Ans:出聲,因為講不(廣北)出聲

 

46.咩生果唔打字?

Ans:蕉,因為不打字蕉

 

47.有咩老鼠得兩隻腳?

Ans:米奇老鼠

 

48.承上題,有咩鴨得兩隻腳?

Ans:所有鴨(包括唐老鴨)

 

49.如何用三盞燈同一張凳營造一個緊張氣氛?

Ans:燈燈燈凳~~

 

50.柴、米、油、鹽,有邊樣唔係八十年代gei產品?

Ans:油,因為油不是八十年代~(cookies《心急人上》歌词:“又不是八十年代,寂寞芳心的爱~”)

 

51.夫差係吳國人,西施係越國人,咁勾踐係咩人?

Ans:劉松仁

 

52.麵包A、B、C、D,邊個包係苦?

Ans:C,因為麵包師傅(C苦)

 

53.一加一幾時會等於三?

Ans:錯果時

 

54.晌咩時候零會大過二,二又會大過五?

Ans:猜包剪鎚果時

 

55.咩動物會撕爛條鰻魚?

Ans:蛇,因為余斯曼(蛇撕鰻)

 

56.小明比大明養,咁大明比邊個養?

Ans:狗,因為久仰大名(狗養大明)

 

57.益力多係咩味架?

Ans:你今日飲左未

 

58.李雲迪最憎咩理髮產品?

Ans:美源髮彩,因為美源髮彩,冇得「彈」

 

59.阿明同阿珊去打劫銀行,但事敗逃亡

但d警察追捕果時唔追阿明,淨係死追阿珊,點解呢?

Ans:因為喜瑪拉雅山(起碼拉阿珊)

 

60.達文西密碼上面係咩?

Ans:達文西帳號

 

  评论这张
 
阅读(62)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017